Zakaj je nastala solna soba?

Naša zgodba se je začela v letu 2015, ko se je v zimskem obdobju zdravje z nami malo poigralo. Najina hči je najprej dobila vnetje ušes. Temu vnetju so se kar naprej vrstila nova in nova vnetja. Njen imunski sistem pa je bil čisto porušen. Ko smo končno malo izstopili iz začaranega kroga, so se pričele angine. Naši obiski pri zdravniku, so tako postali naša stalnica. Od neprestane nege in neprespanih noči, se nam je kar mešalo. Odločila sva se, da poleg prehranskih dopolnil za dvig odpornosti, poskusimo še z obiski solne sobe. Na začetku sva bila malo skeptična, saj so bile informacije zelo mešane. Držala sva se načela, škodovati nam ne more, lahko pa nam le pomaga, zato moramo poskusiti tudi to. Povedali so nam, da se prvi pozitivni učinki začnejo kazati, je potrebno opraviti 5 do 8 terapij po 20min, odvisno od otroka samega. Hkrati pa so nas opozorili, da se po prvih nekaj obiskih, lahko simptomi pri otroku poslabšajo ( bolj se jim začne cediti iz nosu, lahko začnejo izkašljevati sluz ). Zato je pomembno, da otroku v tem času res neprestano čistimo nosek. 

Naši redni obiski solne sobe so se izkazali za zelo pozitivne, hkrati pa so terapije pozitivno vplivale tudi na naju.
Še dan danes je obisk solne sobe ostal naš kotiček, kjer se sproščamo skozi celo leto in hkrati naredimo še nekaj za naše zdravje.
 
Odločila sva se, da svojo pozitivno izkušnjo deliva z vsemi, ki se soočate s podobnimi težavami kot sva se midva in vas vabiva, da nas obiščete v našem Solnem raju.